Home » Over Beer

Over Beer

Beer Industrie bestaat sinds 1957. Wij vertellen u graag meer over ons bedrijf en wie zij zijn.

Wim Beer (eigenaar)


“Bij binnenkomst bij Beer Industrie ruik je de olielucht van de bouten en moeren en de geur van bevestigingsmaterialen. Die geur ken ik van jongs af aan en het geeft me het ultieme thuisgevoel. Ik weet ook: niemand kan mij wat maken op dit vlak. Dit is wat ik doe en dit is waar ik goed in ben.

Mijn vader begon met Beer Industrie in 1957. In 1983 nam ik het van hem over. Mijn broer is keurmeester en twee van mijn dochters werken ook mee in het bedrijf. Samen met onze andere collega’s vormen we een hecht team. We zijn op elkaar ingespeeld, weten wat klanten van ons verwachten en met vijf man vakgediplomeerd hebben we alle know-how om de juiste adviezen te geven.

De contacten met klanten geven me het meeste voldoening. Ze weten dat ze op ons kunnen rekenen en we draaien moeiteloos mee in hun processen als ze ons nodig hebben. Qua service zijn we in Rotterdam dan ook de beste, daar is geen twijfel over.”

Bob Beer (keurmeester)

“Even in de auto springen om iets langs te brengen wat een klant direct nodig heeft, dat is bij ons de normaalste zaak van de wereld. Onze klanten weten dat we er alles aan doen om hen zo goed mogelijk te helpen. Dat betekent voor mij ook dat ik meteen in de auto stap als een machine het begeeft en zo snel mogelijk moeten worden gerepareerd om het productieproces weer op gang te brengen.

Ik werk nu 30 jaar bij Beer Industrie. Het is veelzijdig werk. Ik werk binnen en buiten, achter de balie en aan de telefoon. Het is nooit saai, dat is zeker.

Ik heb ook veel persoonlijk contact met klanten. Soms ben ik vijf weken bij een klant om alle machines te controleren en te repareren. Dan bouw je wel een band op. Het keuren van machines, ladders en trappen luistert nauw. Dat moet grondig gebeuren. Het moet immers 100% zeker zijn dat er veilig mee gewerkt kan worden.”

Coen Riesmeijer (telefonische verkoop)

“Producten waar ik achter sta, daar praat ik met veel plezier over. En dat is zo mooi aan Beer Industrie. We verkopen alleen producten waar we echt achter staan. Waar we zelf mee werken en waar we weg van zijn. Dat maakt ook dat we klanten zo goed kunnen adviseren.

Ik ben bij Beer Industrie begonnen bij vader Bob, toen ik 18 of 19 was. Ik heb een tijd elders gewerkt, maar kwam Wim later weer tegen. Nu werk ik alweer ruim acht jaar hier.

Het leukst aan mijn werk is het oplossen van problemen van klanten. Laatst zocht een klant van een containerbedrijf een scharnier voor een snelsluiting. Als je dan niet in die wereld zit, heb je echt geen idee wat de beste oplossing is. Dat wij wel een oplossing hebben geeft een extra goed gevoel.

Mijn dag is pas compleet als ik met klanten gelachen heb. De relaties zijn dan ook heel goed. Laatst was ik een tijdje uit de running. Ik kreeg direct kaartjes en bloemen van klanten. Dat zegt denk ik alles over hoe we met elkaar omgaan. Warm, betrokken en hulpvaardig.”

 

Bianca Beer (inkoop):

“De klant is bij ons geen nummer. Sterker nog, ik denk dat wij voor veel klanten het verlengstuk vormen van hun bedrijf. Als ze advies nodig hebben denken we mee. En als ze snel iets nodig hebben, omdat anders hun productieproces stil komt te liggen, dan leveren we direct. We houden ook hun voorraden aan, zodat ze nooit zonder komen te zitten. En gaat iets niet zoals het moet? Dan zorgen we dat het wel gaat zoals het moet.

Ik ben bij Beer Industrie begonnen als medewerker in het magazijn. Daarna heb ik twee jaar op de vrachtwagen gezeten, toen werd ik verkoopmedewerker en nu ben ik verantwoordelijk voor de inkoop. Ik ken Beer Industrie door en door en hou echt van dit bedrijf.

Ik heb veel contact met onze leveranciers. We werken met oprechte bedrijven samen, die mooie producten maken en daar vaak heel bevlogen over kunnen vertellen. Dat maakt dit werk interessant en veelzijdig. Geen dag is hetzelfde!”